Körültekintően begyűjtjük és alaposan ellenőrizzük az összes a készítendő csővezetékre vonatkozó lényeges dokumentumot, figyelembe véve az előírt követelményeket és szempontokat. A dokumentumok ellenőrzését követően javaslatot teszünk a feltárt hiányosságok felszámolására, vagy a várható minőségi kockázatok csökkentésére. Amennyiben szükséges, helyszíni szemlét és/vagy ellenőrzést tartunk, hogy biztosítsuk a megfelelő minőséget és teljesítményt az egész kivitelezési folyamat során.

„Azáltal, hogy a beruházó és a kivitelező érdekeit egyaránt figyelembe vették, és soha nem helyezték ezeket a műszaki tartalom elé, biztosították hogy a projekt minden szempontból a legideálisabban valósuljon meg.
Elhivatott hozzáállásuk, mellyel műszaki mediátorként is részt vettek a folyamatban, komoly támogatást jelentett az összehangolt együttműködéséhez.”

Részlet a Fővárosi Vízművek Zrt. referencia leveléből.

A hőrelágyuló műanyag közmű- és technológiai vezetékek hosszú élettartamuk alatt biztonságosan üzemelhetnek, és gyakran az egyetlen megfelelő alternatívát jelentik a szállított közeg által, vagy a környezetből eredő korróziós hatások elkerülésére. Azonban ezek az előnyök csak akkor érvényesülnek, ha a hegesztett kötések megfelelő minőségűek. A nem megfelelően hegesztett kötések jelentős kockázatot jelentenek, és ha meghibásodnak az üzemeltetés során, nagy költségeket okozhatnak mind a beruházóknak, üzemeltetőknek, mind pedig a fővállalkozóknak. A kivitelező sem lehet érdekelt abban, hogy esetlegesen hibás munkája miatt olyan veszteségeket okozzon, amelyekért nem képes felelősséget vállalni. Jobb megelőzni és elkerülni egy ilyen helyzetet, mint később helyreállítani azt.