Hegesztett műanyag csőrendszerek kivitelezésének minőségellenőrzése

A tökéletesen megépített hegesztett műanyag csőrendszer szinte beavatkozás nélkül képes még 50 évnél is hosszabb élettartamon keresztül hibátlanul üzemelni.

A hőrelágyuló műanyag közmű- és technológiai vezetékek hosszú élettartamuk alatt biztonságosan üzemelhetnek, és gyakran az egyetlen megfelelő alternatívát jelentik a szállított közeg által, vagy a környezetből eredő korróziós hatások elkerülésére. Azonban ezek az előnyök csak akkor érvényesülnek, ha a hegesztett kötések megfelelő minőségűek. A nem megfelelően hegesztett kötések jelentős kockázatot jelentenek, és ha meghibásodnak az üzemeltetés során, nagy költségeket okozhatnak mind a beruházóknak, üzemeltetőknek, mind pedig a fővállalkozóknak. A kivitelező sem lehet érdekelt abban, hogy esetlegesen hibás munkája miatt olyan veszteségeket okozzon, amelyekért nem képes felelősséget vállalni. Jobb megelőzni és elkerülni egy ilyen helyzetet, mint később helyreállítani azt.

Szolgáltatásunk a következő támogatást nyújtja a megrendelőnek:

Körültekintően begyűjtjük és alaposan ellenőrizzük az összes a készítendő csővezetékre vonatkozó lényeges dokumentumot, figyelembe véve az előírt követelményeket és szempontokat. A dokumentumok ellenőrzését követően javaslatot teszünk a feltárt hiányosságok felszámolására, vagy a várható minőségi kockázatok csökkentésére. Amennyiben szükséges, helyszíni szemlét és/vagy ellenőrzést tartunk, hogy biztosítsuk a megfelelő minőséget és teljesítményt az egész kivitelezési folyamat során.

Értékelést készítünk

A konkrét kivitelezés kapcsán a műanyagcső hegesztés biztonságos megvalósulásának kockázatait a rendelkezésre álló feltételek alapján 1-5 skálán értékeljük.

☆☆☆☆☆ Kritikus kockázat
☆☆☆☆★ Magas kockázat
☆☆☆★★ Közepes kockázat
☆☆★★★ Alacsony kockázat
★★★★★ Nem kockázatos

Az értékelés haszna

Az írásos dokumentáció segítségével a megrendelő számára világossá válnak a potenciális kockázati tényezők és azok súlyossága. Ennek köszönhetően a megrendelő felelős döntéseket hozhat ezek kezelése érdekében. Amennyiben szükséges, iránymutatást és megoldási javaslatokat nyújtunk a kockázatok csökkentésére. Ezáltal biztosítjuk a projektek zavartalan és hatékony haladását, minimalizálva az esetleges negatív hatásokat.

Sajnos nem mindig ilyen körültekintéssel és előrelátóan történnek a kivitelezések.

Ilyenkor szükség lehet hibás varratok értékelésére, laborvizsgálatra és szakvéleményre.
Ebben is segíteni tudunk, de inkább a megvalósulást megelőzően

kérje a Műanyagcső hegesztés minőségbiztosítása szolgáltatásunkat!

Töltsd le pdf-ben szolgáltatás ismertetőnket!

Az előzőekben leírtakat kicsit kibővítve tartalmazó kiadványunkat a "Letöltés" gombra kattintva tudod letölteni.